Holy Moly

zaterdag 2 tot en met zaterdag 30 maart 2024

Astrid Moors - Rolina Nell - Fleur van den Berg - Maritsa van Luttikhuizen - Debbie Voerman

In samenwerking met Ruimte Remmelink exposeerde about A woman onder de titel Holy Moly nieuw werk dat reflecteert op het begrip 'divine feminine' het goddelijke en de vrouw. Binnen de context van de expositie gingen de kunstenaars in gesprek met gastsprekers, gasten en het publiek over de positie van de vrouwelijke kunstenaar in het huidige kunstenveld.

holy

Locatie

Galerie Ruimte Remmelink 
Voorstraat 14 
2611 JP Delft

ruimteremmelink.com 

instagram: @galerie.ruimteremmelink.delft

(beeld: rolina nell)


De vijf kunstenaars in deze expositie geven geheel op eigen wijze een interpretatie op Holy Moly.

Voor Rolina Nell zijn de kerk, de christelijke iconografie en de positie van de vrouw de aanleiding geweest voor de serie tekeningen die ze presenteert in Ruimte Remmelink. Astrid Moors toont een groot schilderij, een tweeluik. Haar interesse gaat uit naar het Germaanse epos Edda waarin de boom Yggdrasil beschreven staat. De levens- of kennisboom die draagt en verbindt, en de weg toont naar het hogere. Onder de titel ‘transcending the flesh’ heeft Maritsa van Luttikhuizen het lichaam met abstracte benadering getekend. De serie gaat over het ontstijgen van het vlees om tot het spirituele te komen. Debbie Voerman presenteert een werk in haar kenmerkende schilderstijl. Het schilderij biedt een herkenbare, maar diepgaande blik op de alledaagse spiritualiteit die in het weefsel van het leven verweven is. Fleur van den Berg toont drie-dimensionale beelden van een vrouwen die zowel krachtig zijn als kwetsbaar, in harmonie met zichzelf. Een vrouw die sensualiteit van binnenuit beleeft en die niet naar zichzelf kijkt via de blik van een ander: een hedendaagse godin.

Opening

zaterdag 2 maart 16:00 - 19:00 uur
Irene Siekman draagt op het thema geschreven poëzie voor. 

Open

vrijdag 13:00 - 17:00 uur | zaterdag 12:00 - 17:00 uur, en op afspraak.

Rondetafelgesprek 

zaterdag 9 maart 16:00 - 17:00 uur  |  aanmelden (beperkt plek)
gespreksleider Mai de Bruin 
meer info hieronder 

Entree: vrije donatie

Lezing Maria Magdalena uit de verf

zaterdag 16 maart 11:00 - 12:00 uur   |  aanmelden (beperkt plek)
gastspreker Danielle van Dijk
meer info hieronder 

Entree: vrije donatie

Finissage

zaterdag 30 maart 15:00 - 17:00 uur


Rondetafelgesprek - zaterdag 9 maart 16:00 - 17:00 uurholy

‘Divine Feminine’ met gespreksleider Mai de Bruin.
In het eerste deel van dit gesprek wordt diep ingegaan op het yin en yang, de balans tussen de vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten in de beroepspraktijk van deelnemende kunstenaars en galeriehouder. In het tweede deel van het gesprek worden de toehoorders betrokken.

Mai de Bruin is integratief kinder- en jeugdtherapeut, gedragskundige en sociaal geograaf. Als valleicoach begeleidt ze vrouwen met betrekking tot hun seksualiteit en het vinden van een balans tussen hun mannelijke en vrouwelijke energie. Daarnaast was ze werkzaam voor het spirituele festival ‘Springflower’ (voor vrouwen) en het ‘Hieros Gamos (heilig huwelijk) festival’.

Het rondetafelgesprek is een ‘safe space’ en daarom mogen geen beeld- en geluidsopnames gemaakt worden.


holyLezing Maria Magdalena uit de verf - zaterdag 16 maart 11:00 - 12:00 uur 

Drs. Danielle van Dijk houdt zich al meer dan veertig jaar bezig met geesteswetenschappen, esoterie en gnostiek. Ze heeft vele boeken geschreven over Maria Magdalena. De lezing ‘Maria Magdalena uit de verf’ gaat over de verhulde boodschappen van grote schilders uit de renaissance over het heilig huwelijk tussen Jezus en Maria Magdalena.

https://www.danielle-vandijk.nl


opening met Irene Siekman

Irene Siekman noemt zichzelf multidisciplinair sociaal kunstenaar en maakt van alles, waaronder theater, kostuums en poëzie. Irene’s werk gaat over de rol, rekbaarheid en grenzen van context. Thema’s die haar bijzonder interesseren zijn bijvoorbeeld normen en waarden, geloofssystemen, tradities en burgerlijke ongehoorzaamheid. Daarbij zijn absurdisme, improvisatie en de bewuste inzet van amateurisme belangrijke stijlmiddelen.

Haar werk verscheen in een verzamelbundel voor Jana Beranová, en een verzamelbundel op initiatief van Daniël Dee. Ze gaf optredens tijdens o.a. Dichters in de Prinsentuin (2021), PuntKomma Muziek (2023) en Woordnacht (2018 & 2019). Ze is een van de initiatiefnemers van de Poëziebus en een doorstarter van Poetry Slam Rotterdam. Ze is artistiek leider van Schaap op de Noordpool.

https://irenesiekman.nl/